Καλοκαιρινό DIY βάζο

Ο Αύγουστος μπήκε και όπως είναι αναμενόμενο οι καλοκαιρινές κατασκευές πρωταγωνιστούν στις δημιουργίες μου! Φαντάζομαι και στις δικές σου… Μία από αυτές, λοιπόν, είναι και το βάζο που έχω να μοιραστώ σήμερα. Απόλυτα καλοκαιρινό και φυσικά DIY!! Το καλύτερο όμως είναι ότι για αυτό το DIY βάζο αξιοποίησα και ένα άδειο μπουκάλι κρασί που είχα σπίτι. Λυπάμαι να τα πετάξω και έτσι μαζεύω συνέχεια γυάλινα μπουκάλια και βαζάκια που προσπαθώ να αξιοποιώ για αποθήκευση αλλά και για τις χειροτεχνίες μου!

Καλοκαιρινό DIY βάζο από άδειο μπουκάλι με κοχύλια και θαλασσινά διακοσμητικά

Το πριν…

Έτσι, λοιπόν, από ένα απλό γυάλινο μπουκάλι έγινε ένα πολύ όμορφο βάζο που δώρισα σε ένα πολύ όμορφο σπίτι! Το πρώτο και κύριο βήμα γι αυτό, είναι φυσικά να βγει η χάρτινη ετικέτα του κρασιού. Μετά, το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία!!

Καλοκαιρινό DIY βάζο από άδειο μπουκάλι με κοχύλια και θαλασσινά διακοσμητικά

Tip: Για να αφαιρέσεις την χάρτινη ετικέτα από γυάλινα μπουκάλια και βάζα χρειάζεσαι ζεστό νερό, σφουγγάρι και πολλή υπομονή, ή, ακόμα καλύτερα, λίγη βενζίνη για ρούχα. Αφαιρεί την κόλλα αμέσως και δεν αφήνει κανένα σημάδι.

Το μετά…

Ήξερα ότι το θέμα του ήθελα να είναι απολύτως καλοκαιρινό σε μπλε και μπεζ χρώμα με πολλά κοχύλια για να ταιριάζει στην υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού και έτσι βρέθηκα να κολλάω πολλά όμορφα θαλασσινά διακοσμητικά στο μπουκάλι μου. Ξεκίνησα κολλώντας λινάτσα (ναι, αυτό που μοιάζει με τσουβάλι) κατά μήκος του κέντρου και λίγο δυχτάκι σε μπεζ χρώμα από πίσω για να προσθέσω λίγο ενδιαφέρον στην δημιουργία. Στη συνέχεια, απλά κόλλησα με κόλλα σιλικόνης όλα τα διακοσμητικά μου αντικείμενα. Κεντρικά πρωταγωνιστεί ένα καραβάκι σε μπεζ και μπλε χρώμα με λίγο κόκκινο, ενώ τριγύρω του έχει δύο μπλε αστερίες και ένα σωσίβιο στα ίδια χρώματα.

Καλοκαιρινό DIY βάζο από άδειο μπουκάλι με κοχύλια και θαλασσινά διακοσμητικά σε μπλε μπεζ και κόκκινο

Στην πίσω μεριά του βάζου υπάρχουν τα περισσότερα κοχύλια μαζί με μερικά αποξηραμένα λουλουδάκια.

Καλοκαιρινό DIY βάζο από άδειο μπουκάλι με κοχύλια και θαλασσινά διακοσμητικά

Αφού ολοκλήρωσα την κεντρική διακόσμηση έριξα μέσα στο βάζο μου λίγο ψιλό χαλίκι και χρυσή χοντρή σκόνη για ποικιλία στο χρώμα, ώστε να μην είναι σκέτο το εσωτερικό του. Τέλος, για να ισορροπήσω το αποτέλεσμα πρόσθεσα και στο στόμιο του μπουκαλιού λίγο σχοινάκι σε καφέ φυσικό χρώμα και λεπτό κορδόνι σε μπεζ που ταιριάζουν με τα κεντρικά μου χρώματα.

Πανέτοιμο το DIY βάζο μου

Τι βάζο όμως θα είχα φτιάξει αν δεν είχε και λουλούδια μέσα! Έτσι, έβαλα απλώς ψεύτικα λουλούδια που όμως είναι πολύ όμορφα και ταιριάζουν τέλεια στα χρώματα της σύνθεσής μου. Δεν είναι φυσικά σαν τα αληθινά, αλλά τουλα΄χιστον δεν χρειάζονται πότισμα!! 😉 Έτσι, ένα άχρηστο άδειο μπουκάλι έγινε ένα πολύ όμορφο βάζο, γρήγορα και πολύ εύκολα.

Καλοκαιρινό DIY βάζο από άδειο μπουκάλι με κοχύλια και θαλασσινά διακοσμητικάDIY βάζο από άδειο μπουκάλι με κοχύλια και θαλασσινά διακοσμητικά σε μπλε μπεζ και κόκκινο

Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σου αρέσει η σύνθεση που έφτιαξα, ώστε να πήρες λίγη έμπνευση για να διακοσμήσεις κι εσύ όμορφα και καλοκαιρινά το σπίτι σου ή να κάνεις ένα όμορφο δώρο σε κάποιον αγαπημένο σου!


Με αυτό το DIY βάζο παίρνω μέρος στο challenge του blog Crafty Life Challenges που έχει θέμα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο “Summer vacation – Summer fun!” καθώς και στο challenge του blog Scraps’n’Pieces Challenge Blog που έχει θέμα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο “Turquoise Heaven!”. Διασκέδασα πολύ φτιάχνοντας αυτή την καλοκαιρινή δημιουργία και χάρηκα ιδιαίτερα που άρεσε και στους παραλήπτες της!!


Μπορείς ελεύθερα να μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αυτό το άρθρο χρησιμοποιώντας τα ροζ εικονίδια στην αρχή και το τέλος του post και φυσικά θα χαρώ πολύ να μάθω την γνώμη σου στα σχόλια από κάτω. Εσύ έφτιαξες τίποτα για το καλοκαίρι?

Antonia P. signature

DIY καλοκαιρινό βάζο από άδειο μπουκάλι
Ετικέτες:                                    

8 σχόλια στο DIY καλοκαιρινό βάζο από άδειο μπουκάλι

 • 02/09/2016 στο 08:55
  Σύνδεσμος

  Πολύ όμορφο και καλοκαιρινό!!! Σε ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας στο CLC!!!

  Απάντηση
 • 29/08/2016 στο 22:45
  Σύνδεσμος

  Καλά μα τι ωραία μεταμόρφωση είναι αυτή Αντωνια μου!!!!Πάρα πολύ όμορφο και καλό γούστο! !!!Πολύ μ αρεσει!Σ ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες τη δημιουργία σου στο SNP!

  Απάντηση
 • 22/08/2016 στο 23:56
  Σύνδεσμος

  Να και κάτι διαφορετικό στην πρόκλησή μας αυτή τη φορά!!!Τί ωραίο altered!! Και πόσο θαλασσινή αυρά μας μετέδωσες μπράβο κοριτσάκι μου!!Σε ευχαριστούμε για την γλυκειά σου δημιουργία!!Crafty Life Challenges…

  Απάντηση
  • 23/08/2016 στο 07:36
   Σύνδεσμος

   Και εγώ ευχαριστώ πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια!! Χάρηκα πολύ που έπαιξα μαζί σας 🙂

   Απάντηση
 • 15/08/2016 στο 16:36
  Σύνδεσμος

  Πολύ όμορφο Αντωνία !! Πολύ καλοκαιρινό και μοναδικό !! Χαίρομαι πολύ που έπαιξες μαζί μας στο SnP με την όμορφη δημιουργία σου!!

  Απάντηση

Θέλω πολύ να μάθω την γνώμη σου! Μπορείς να ελεύθερα να αφήσεις το σχόλιό σου...