Agenda 2016

Το πρώτο μου post ήθελα να αφορά την agenda μου μιας και είναι το πρώτο μου έργο για το 2016, την χρονιά ίδρυσης του blog μου (ναι, μόνο για τον συμβολισμό!) Κιας έχει περάσει ήδη το μισό έτος… Άλλωστε είναι κάτι που χρησιμοποιώ όλη την χρονιά, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, αφού λατρεύω την οργάνωση και τον προγραμματισμό.

Όταν μάλιστα η ατζέντα δεν είναι και βαρετή, αλλά ιδαίτερη και σύμφωνα με το γούστο μου, τότε και η τήρηση των προγραμμάτων μου γίνεται παιχνιδάκι. Και για το 2016 αυτό το πέτυχα με το να διακοσμήσω μόνη μου μία αδιάφορη και μονότονη agenda με τα χρώματα, τα υλικά και τα στοιχεία που ήθελα να βλέπω κάθε μέρα! Ορίστε λοιπόν…

Μπροστά μεριά της DIY agenda 2016 με pattern paper και quote από την Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων
Το εξώφυλλο της ατζέντας μου. Χαρούμενο, ρομαντικό και αισιόδοξο!!

Η ιδέα – έμπνευση του να μετρατρέψω την agenda που είχα ήδη από ένα διαφημιστικό δώρο ήρθε όταν συνειδητοποίησα πόσο εύχρηστο και βολικό μέγεθος έχει, πόσο εξυπηρετική διάταξη εσωτερικά ανά εβδομάδα αλλά πόσο αντιπαθητικό σκούρο πράσινο χρώμα για εξώφυλλο. Όμως, επειδή κάτι είναι πολύ χρήσιμο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και πολύ όμορφο. Ειδικά αν το βλέπω κάθε μέρα! Και ξεκίνησα!!

Η μετατροπή…

Εξώφυλλο

Το κεντρικό θέμα του εξωφύλλου είναι από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και τα βασικά του χρώματα φυσικά το άσπρο, το μαύρο και το ροζ που είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός (ξέρω, το έχεις καταλάβει ήδη από ολόκληρο το blog!). Διάλεξα να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Τρελοκαπελά στην Αλίκη που δεν μπορεί να πιστέψει όσα έζησε για να μου θυμίζουν πως όλα είναι πιθανά και δεν πρέπει να περιορίζουμε τον εαυτό μας και τα όνειρά μας. Έτσι, ξεκινάω την κάθε μέρα του 2016 με αυτό το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο μότο!!

Για να φτιάξω την ετικετούλα με τα λόγια, απλώς τα έγραψα σε ένα Word στο μέγεθος που ήθελα και το εκτύπωσα. Μετά, με μία σφραγίδα (για το πλαίσιο με τα λουλούδια) και μερικούς ξυλομπογιές το χρωμάτισα και το έφτιαξα όπως ήθελα για να ταιριάζει στο ρομαντικό στυλ που ήθελα να δώσω στην ατζέντα μου.

Στη συνέχεια, διάλεξα και τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία για το εξώφυλλό μου και “έντυσα” την ατζέντα με μαύρο χαρτόνι για να μην φαίνεται το πράσινο χρώμα της. Κόλλησα την ετικετούλα με το μότο και έβαλα και τα υπόλοιπα διακοσμητικά τριγύρω όπως μου ταίριαζαν περισσότερο και… έτοιμη!!

Tip: Πάντα κρατάω υλικά όπως τούλια, δαντέλες, κορδέλες, παλιά κουμπιά, κουτάκια, μικρά διακοσμητικά και χαρτόνια αφού ξέρω ότι σίγουρα θα μου χρησιμεύσουν σε κάποια δημιουργία μου, όπως και σε αυτήν την agenda. Το χειροποίητο δεν χρειάζεται να είναι και πολυέξοδο!!

Οπισθόφυλλο

Φυσικά, δεν θα μπορούσα να αφήσω το οπισθόφυλλο της ατζέντας μου παραπονεμένο και κατάμαυρο, οπότε το ταίριαξα με το εξώφυλλο χρησιμοποιώντας το ίδιο ροζ τούλι, τα ίδια χαρτιά και μια ασορτί πεταλούδα με την μπροστινή. Έτσι όλα συνδέονται μεταξύ τους και μου αρέσουν περισσότερο.

Φωτογραφία της πίσω μεριάς της DIY agenda 2016 με ροζ και ασπρόμαυρα pattern paper

Εσωτερικό

Λίγο η τελειομανία μου, λίγο που δεν μπορούσα να αντισταθώ στα τόσο ωραία χαρτιά, αποφάσισα να φτιάξω και στην μέσα μεριά της ατζέντας δύο θήκες για τις σημειώσεις και τα χαρτάκια που πάντα έχουμε τριγύρω και τελικά κάποια στιγμή χάνουμε. Στην agenda μου τώρα έχουν την θέση τους και δεν θα ξαναχαθούν!!

Δύο εσωτερικές τσέπες της DIY agenda 2016 με ασπρόμαυρα pattern paper με τριαντάφυλλα και σφραγίδα με quote
Η μπροστινή θήκη (αριστερά) και η πίσω (δεξιά).

Μία οριζόντια τσέπη μπροστά και μία κάθετη στο τέλος της ατζέντας ήταν αρκετές για να την τελειοποιήσουν στα μάτια μου. Τα χαρτιά που χρησιμοποιήσα εδώ είναι βέβαια διαφορετικά όμως το ασπρόμαυρο χρώμα τους και τα τριαντάφυλλα που έχουν βοηθούν να διατηρηθεί το ρομαντικό στοιχείο που ήθελα εξ αρχής. Πρόσθεσα μάλιστα τα λόγια “Keep some room in your heart for the imaginable” από ακόμα μία σφραγίδα που έχω, αφού σκέφτηκα ότι ταίριαζαν με τα λόγια του Τρελοκαπελά.

Έτοιμη η agenda για το 2016

Και έτσι απέκτησα μία καινούρια agenda που λατρεύω και χρησιμοποιώ συνέχεια αφού με κρατάει σε τάξη!! Τέλος, πολύ συχνά, έμπνευση για τις δημιουργίες μου παίρνω από διάφορα challenges που αφορούν το crafting και μου αρέσει πολύ να συμμετέχω καθώς βλέπω εκεί εξαιρετικές δημιουργίες και μου δίνουν το κίνητρο για να φτιάξω κι εγώ κάτι δικό μου. Αυτή τη φορά, με την ατζέντα μου έπαιξα στο challenge του blog του Scraps’n’Pieces για τον Ιανουάριο που είχε θέμα για έμπνευση αυτό το moodboard:

Scraps'n'Pieces challenge blog - January moodboard
Scraps’n’Pieces challenge blog – January moodboard

Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σου αρέσει η δημιουργία μου ώστε να πήρες λίγη έμπνευση για να φτιάξεις κι εσύ την δική σου ατζέντα ή απλώς κάποιο σημειωματάριό σου όπως ακριβώς σου αρέσει για να το χρησιμοποιείς περισσότερο.

Το quote της DIY agenda 2016 από την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων για έμπνευση


Αυτή είναι, λοιπόν, η πρώτη ανάρτησή μου στο MyCraftBox.gr, τον μικρόκοσμο που δημιούργησα για να μοιράζομαι τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές μου και να δίνω ιδέες και έμπνευση σε όσους θέλουν καμιά φορά να φτιάξουν μόνοι τους ένα δωράκι για κάποιον αγαπημένο ή τον εαυτό τους! Because crafting creates happiness!!

Μπορείς ελεύθερα να μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αυτό το άρθρο χρησιμοποιώντας τα ροζ εικονίδια στην αρχή και το τέλος του post και φυσικά θα χαρώ πολύ να μάθω την γνώμη σου στα σχόλια από κάτω.

Antonia P. signature

Agenda 2016: DIY Μετατροπή
Ετικέτες:                                        

Ένα σχόλιο στο Agenda 2016: DIY Μετατροπή

Θέλω πολύ να μάθω την γνώμη σου! Μπορείς να ελεύθερα να αφήσεις το σχόλιό σου...