Easel card για αλλαγή

Σήμερα έχω να σου δείξω μία ευχετήρια κάρτα διαφορετική από τις συνηθισμένες. Δεν ανοίγει από το πλάι ή από πάνω όπως οι περισσότερες, αλλά στέκεται με έναν ξεχωριστό και διαδραστικό τρόπο που εντυπωσιάζει όποιον την δεχτεί. Στην πραγματικότητα, μοιάζει με τρίποδο γιαυτό και λέγεται easel card! Μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκη όμως όχι μόνο δεν είναι αλλά γίνεται και πολύ εύκολα. Φυσικά, μπορείς να την διακοσμήσεις όπως θες και να την χρησιμοποιήσεις για κάθε περίσταση! Εγώ διάλεξα έντονο ροζ με απαλό γκρι και χρωματιστά λουλούδια για να φτιάξω μια γλυκιά και ζωντανή κάρτα για τα γενέθλια μίας γλυκιάς και δραστήριας φίλης!!

Easel birthday card in pink and grey with flowers

Και πώς γίνεται δηλαδή?

Ουσιαστικά η κάρτα είναι φτιαγμένη από δύο ξεχωριστά μέρη χαρτόνι που μαζί δημιουργούν το τελικό αποτέλεσμα. Μπορείς να δεις τα δύο αυτά μέρη στην εικόνα.

Easel card template image 5inches square
Η κάρτα μου είναι τετράγωνη 5 ιντσών, αλλά φυσικά μπορείς να φτιάξεις οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα σε εξυπηρετεί.
  • Το 1 είναι η βάση της κάρτας και το 2 το μέρος που ανοίγει προς τα πάνω.
  • Οι διακεκομένες γραμμές δείχνουν πού πρέπει να γίνουν τα διπλώματα.
  • Αφού διπλώσεις το χαρτόνι, κολλάς το κομμάτι 2 στο εξωτερικό μισό κομμάτι του 1.

Χρειάζεσαι κάτι για να κρατάει το μέρος που ανοίγει προς τα πάνω ώστε να στηρίζεται και να μην κλείνει η κάρτα. Εγώ πρόσθεσα στην κάτω μεριά σε όλο το μήκος της κάρτας έξτρα χοντρό χαρτόνι, όπου έγραψα και το “Happy Birthday”.

Tip: Για στήριξη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα χοντρό διακοσμητικό, ένα ξύλινο ή μεταλλικό στοιχείο, ένα μεγάλο κουμπί, ένα λουλούδι ή ό,τι άλλο σκεφτείς. Απλά το κολλάς στο σημείο που θέλεις ώστε η κάρτα να ανοίγει και να στέκεται ομοιόμορφα χωρίς να γέρνει ή να πέφτει.

Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει κάπως έτσι από το πλάι.

Easel card template image from the side

Η διακόσμηση

Η πραγματική διασκέδαση όμως είναι στην διακόσμηση! Εγώ, όπως είπαμε, τα χρώματα που επέλεξα είναι το ροζ και άλλα έντονα χρώματα για τα λουλούδια, ενώ η βάση της κάρτας μου είναι ανοιχτό γκρι για να ισορροπεί λίγο το σύνολο. Χρησιμοποίησα ροζ πουά pattern paper για το εξωτερικό μέρος της κάρτας  στο οποίο πρόσθεσα ένα σύνολο από διάφορα υφασμάτινα χρωατιστά λουλούδια στην μία γωνία και λίγο ροζ τούλι (κοριτσίστικη και ρομαντική!). Φυσικά, λίγες παγιετούλες σε ουδέτερο (διάφανο)  χρώμα για έξτρα  λάμψη ποτέ δεν είναι περιττές!!

Στο εσωτερικό μέρος χρησιμοποίησα γκρι (πάλι πουά) pattern paper και στο πλάι ένα χάρτινο διακοσμητικό σαν κεντητό σεμεδάκι που αγαπώ πολύ. Ένα ίδιο έχω χρησιμοποιήσει και στο εξώφυλλο της ατζέντας μου. Στην κάτω μεριά έχω βάλει σε όλο το μήκος έξτρα χοντρό χαρτόνι για να στηρίζεται το εξωτερικό μέρος της κάρτας μου. Χρησιμοποίησα αυτό το χώρο για την ευχή μου, ένα καλλιγραφικό “Happy Birthday” που έγραψα μόνη μου με μαύρο μαρκαδοράκι. Πρόσθεσα και μία λεπτή ροζ κορδέλα στο σημείο που ενώνεται το γκρι χαρτί με το υπερυψωμένο χαρτόνι για να έχει λίγο ροζ και το εσωτερικό της κάρτας.

Easel birthday card stand in pink and grey

Όλα τα χαρτιά μου, καθώς και την βάση της κάρτας μου, τα πέρασα με λίγο μαύρο μελάνι τριγύρω για περισσότερη έμφαση. Προσπάθησα να είναι σχετικά λιτή η διακόσμηση της κάρτας και το τελικό αποτέλεσμα, μέσα και έξω μου άρεσε πολύ!

Easel birthday card, front and inside, in pink and grey

Έτοιμη η κάρτα γενεθλίων

Χωρίς πολλά στοιχεία, παρά μόνο με ένα ωραίο σωρό χρωματιστά λουλούδια, ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό και λίγο καλλιγραφικά γράμματα είναι έτοιμη μία γλυκιά ευχετήρια καρτούλα γενεθλίων. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι μικρές λεπτομέρειες!

Easel birthday card with pink and grey details

Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σου αρέσει η easel card που έφτιαξα και να πήρες έμπνευση και ωραίες ιδέες για την επόμενη δημιουργία σου. Σίγουρα στο MyCraftBox.gr θα δεις στο μέλλον κι άλλες κάρτες με κάποιο ιδιαίτερο και διαφορετικό σχήμα, αφού μου αρέσει πολύ να φτιάχνω τέτοιες διαδραστικές κάρτες μιας και είναι πιο ξεχωριστές και πολύ διασκεδαστικές στην δημιουργία τους. Άσε που εντυπωσιάζουν και λίγο παραπάνω αυτόν που θα την χαρίσεις και σου σκάνε μεγαλύτερο χαμόγελο 😉 Έμένα πάντως η εορτάζουσα φίλη μου κατενθουσιάστηκε και χάρηκα πολύ γιαυτό!

Easel birthday card in pink and grey with envelope


Με αυτήν την easel card έλαβα μέρος και στο challenge του blog Scraps’n’Pieces για τον μήνα Απρίλιο που είχε θέμα “Be romantic”, γιαυτό κι εγώ χρησιμοποίησα το γλυκό και ρομαντικό τούλι μαζί με τα λουλούδια. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για λίγο ρομαντισμό και πολλές όμορφες ιδέες!!


Μπορείς ελεύθερα να μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αυτό το άρθρο χρησιμοποιώντας τα ροζ εικονίδια στην αρχή και το τέλος του post και φυσικά θα χαρώ πολύ να μάθω την γνώμη σου στα σχόλια από κάτω.

Antonia P. signature

Easel card in pink and grey | Happy Birthday

Θέλω πολύ να μάθω την γνώμη σου! Μπορείς να ελεύθερα να αφήσεις το σχόλιό σου...